måndag 3 augusti 2009

Trouble in paradise

En allvarlig fråga då vi håller på att bli totalt galna på den lille Ville.
Aggressivitet på kvällen?
Det handlar inte om lek med en boll i 5 minuter, eller lite spring i benen ett tag. Nejnej, när det blir mörkt ute så blir Ville helt galen. Hans ögon svartnar och tänderna är på G. Hans puls är i 190 och ingenting går att stoppa honom. Han har ätit, kissat, bajsat och allt det där. Det är inget stirr här hemma som han blir stressad av. Det var varit så här i några kvällar i rad och det börjar bli jobbigt. Han biter, skäller och morrar på oss. Vi ignorerar (vilket inte går så bra då man har x-antal tänder i vaden hela tiden), vi morrar tillbaks och vi stänger in honom på toaletten. Vi vet att man ska hålla sig till en sak så han vet vad som händer när han blir straffad. Men hur ska vi straffa då? Vad är bäst? Inget verkar bita på honom.
Vi har läst om just denna sortens problem och många verkar ha överaktiverat sina hundar, men det har vi inte börjat med än, så det är inte problemet. Under dagen sover han mycket och när han är vaken så leker han mycket med sig själv. Han kan även naffsa till, men inte på samma sätt som under kvällen. Hans ögon är obehagliga...
Vi vet hur det är att ha valp, för vi hade exakt samma problem med Nino, och vi vet att det inte är honom det är fel på. Så vad ska vi göra?

Inga kommentarer: